Wednesday, July 16, 2014

Review: FLAMO Restoran Ayam Kampung

10527666_739456156096531_6153007561161841057_n

Assalammuailaikum & Salam Sejahtera.

Alhamdulillah rezeki di bulan Ramadhan ini MZG dijemput untuk membuat food review di Restoran Ayam Kampung, Wangsa Maju pada 14 Julai 2014 yang lalu. FLAMO yang membawakan First Cuisine di Malaysia dengan makanan hidangan Satay & Kebab dari China-Arab dengan resipi - resipi yang asli dari sana. 
Untitled

Tambahan pula, terdapat dua jenis menu tambahan iaitu Satay Jumbo dan Tahini Kebab. Kebab ini juga terdiri daripada Kebab Ayam, Kebab Daging dan Kebab Kambing. 


Untitled

Satay Ayam

Untitled

Satay Daging

Untitled

Satay Kambing

Yang specialnya Satay kat sini adalah kerana Satay disalut dengan taburan cili kering dan direndam dengan jintan manis dan diperam bersama tepung jagung semalaman dan hasilnya amatlah terbaik!

Selain itu, terdapat juga hidangan dari daerah Yunan China iaitu Sup Mi Xian. Sup Mi Xian ini terdapat dua pilihan iaitu kering atau basah dan ayam atau daging. Namun jangan risau, kesemuanya sedap! Restoran Ayam Kampung ini terletak di No 42, Jalan Metro Wangsa, Seksyen 2 Wangsa Maju, Kuala Lumpur.


Untitled

Kering

Untitled

Basah

Baiklah, Mari kita bercerita serba sedikit mengenai FLAMO. FLAMO juga memberi peluang kepada usahawan - usahawan yang berniaga. Package yang mereka tawarkan amat berbaloi sekali. Kepada yang berminat bolehlah layari ke Facebook Flamo untuk maklumat lebih lanjut.

2 comments:

  1. Memang terbaekkk bro.... tak sempat nak berborak ari tu kan...ekekekeke... sebab layan satay ngan kebab terus feeling2 mcm kt China...ahahahahaha... aku pun baru up kan entri pasal Flamo ni ... http://www.shamphotography.com/keunikan-citarasa-flamo-cuisine-di-restoran-ayam-kampung/

    ReplyDelete
    Replies
    1. Itulah pasal, tak sempat nak berborak. terfeel lebih pulak. lagi lagi bab satay Kambing tu. perghhh terboikkk

      Delete

 

MZG Copyright © 2014 Designed by Alieff Artwork