Assalammuailaikum & Salam Sejahtera.
Alhamdulillah rezeki di bulan Ramadhan ini MZG dijemput untuk membuat food review di Restoran Ayam Kampung, Wangsa Maju pada 14 Julai 2014 yang lalu. FLAMO yang membawakan First Cuisine di Malaysia dengan makanan hidangan Satay & Kebab dari China-Arab dengan resipi - resipi yang asli dari sana.
Tambahan pula, terdapat dua jenis menu tambahan iaitu Satay Jumbo dan Tahini Kebab. Kebab ini juga terdiri daripada Kebab Ayam, Kebab Daging dan Kebab Kambing.
Satay Ayam
Satay Daging
Satay Kambing
Yang specialnya Satay kat sini adalah kerana Satay disalut dengan taburan cili kering dan direndam dengan jintan manis dan diperam bersama tepung jagung semalaman dan hasilnya amatlah terbaik!
Selain itu, terdapat juga hidangan dari daerah Yunan China iaitu Sup Mi Xian. Sup Mi Xian ini terdapat dua pilihan iaitu kering atau basah dan ayam atau daging. Namun jangan risau, kesemuanya sedap! Restoran Ayam Kampung ini terletak di No 42, Jalan Metro Wangsa, Seksyen 2 Wangsa Maju, Kuala Lumpur.
Kering
Basah
Memang terbaekkk bro.... tak sempat nak berborak ari tu kan...ekekekeke... sebab layan satay ngan kebab terus feeling2 mcm kt China...ahahahahaha... aku pun baru up kan entri pasal Flamo ni ... http://www.shamphotography.com/keunikan-citarasa-flamo-cuisine-di-restoran-ayam-kampung/
ReplyDeleteItulah pasal, tak sempat nak berborak. terfeel lebih pulak. lagi lagi bab satay Kambing tu. perghhh terboikkk
Delete